Проверяващи екипи на Министерството на туризма са на проверка на плаж „Перла“ в Приморско във връзка си сигнал за завишени цени на чадъри и шезлонги през това лято. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова пред журналисти.

Тя припомни обаче, че това е стара концесия от времето, когато плажовете не са били в правомощията на туристическото министерство, и в случая не се прилага новото изискване предложената цена на съоръженията да е с 40 процента тежест при избора на концесионер.

Министърът изрази надежда, че стопанинът на плажа ще направи преценка на цените и ще положи усилия, за да не увреди имиджът на продукта, който предлага.

Ангелкова каза, че е възложила проверка и на изграждащо се заведение до самия бряг в Ахтопол, за което предупредиха посетители. Прави се геодезично измерване, за да се прецени дали заради природните процеси плажът не е „изяден“ в тази част.

Резултатите ще посочат дали е необходимо да се промени одобрената от министерството схема за разполагане на обекти по ивицата, която е отпреди няколко месеца и когато всичко е било в норма. Ако е необходимо, схемата ще бъде променена, увери тя.