Община Приморско ще представи туристическия си потенциал на Международното изложение „Културен туризъм“. То ще се проведе от 14 до 16 април във Велико Търново.

За втора поредна  година морската община ще вземе участие в това престижно туристическо изложение. Заедно с близо 40 български общини и представители от чужбина, Приморско ще презентира своите най-добри дестинации.

На самостоятелен щанд Приморско ще се представи с красиво изработени, лесни за разчитане и илюстрирани с добре подбрани фотоси рекламни материали. От тях посетителите ще добият подробна информация за културно- историческото наследство в района и възможностите за пълноценен отдих, които предлага общината.

Тракийското светилище Бегликташ, еко пътеката до Вълчаново кале (Лъвската глава), постоянната археологическа изложба „Тайните на морското дъно“, музейната експозиция на Лев Николаевич Толстой са малка част от интересните за туристите места, върху които ще се фокусират презентаторите на общината.

Ще бъдат представени още Посетителският център с традиционни занаяти в Писменово и Историческият музей в Приморско.

Представители на различни туроператорски  фирми ще могат подробно да разгледат културно-историческите паметници на Приморско, както и  да ги включат в пакетите с екскурзии на интересни места в страната.