От днес до 13 март община Приморско ще участва на най-мащабния туристически форум в Германия – ITB Берлин. В него ще бъдат представени най-добрите услуги от цял свят в сферата на туризма.

Морската община ще презентира туристическия потенциал на курортите Приморско и Китен, заедно със забележителностите в района. Тракийското светилище Бегликташ, крепостната стена Урдовиза, резерват Ропотамо, експозицията в музея на „Лев Николаевич Толстой“, както и експозицията „Тайните на морското дъно“ и Историческия музей са само част от културно-историческото наследство, с което общината ще привлича интереса на  туристическия бранш. Тематични рекламни материали, илюстрирани с добре подбрани фотоси и подробна информация за всеки туристически обект ще информират посетителите на щанда на Приморско в ITB Берлин. Всеки, който желае да види красотите на „перлата“ на южното Черноморие от птичи поглед, ще има възможност да се сдобие с видеоклип.

С представянето си най-големия туристически форум в Германия община Приморско дава заявка за добър летен сезон 2016. Привличане на много индивидуални бъдещи туристи и немски туроператорски фирми е „мисията“ на представителите от ТИЦ Приморско.

Всяка година Приморско взима активно участие на големи туристически борси в страната и чужбина. След Берлин морската община ще се включи и в изложението MITT – Москва, Русия, което ще се проведе от 23 до 26 март.