Хотелиери и ресторантьори от Приморско са повече от доволни, че са успели да поработят почти до края на септември месец. От миналия петък морската община отново се напълни с гости, дошли да си починат за четирите почивни дни.

Заради топлото време много туристи от вътрешността на страната предпочетоха да отседнат в града заради плажа, природата в района и доброто обслужване, казаха за Грамофона нюз от пресцентъра на Приморско.

Оттам поясниха, че някои от хотелите вече приключиха с тазгодишния летен сезон, но други продължават да посрещат и изпращат гости преди започването на есента.

Предходни години повечето ресторантьори зазимяваха обектите си още на 15 септември, но към днешна дата те все още работят. Още в събота градът отесня и заради провеждането на фестивала  „Българско е“. В него творци и производители от цялата страна предлагат сувенири, бижутерия, вино, мед, дървени играчки.

Въпреки пандемията от коронавирус, местните отчитат добър сезон и се надяват всички българи, които са ги посетили тази година, да се завърнат отново през следващото лято.

Снимка: община Приморско, архив