Групирането на плажовете, отдавани на концесия, според тяхната индивидуалност ще подобри услугата. Това коментира за радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че концесионерите, които предлагат по-ниски цени на плажните принадлежности и услуги, ще получават и преференции при избора за стопанисване на плажни ивици. 

„За да може да се случи всичко това и да не говорим наизуст, а с конкретика, на нас ни е необходима информация, която в момента се намира в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Нужни са ни досиета за всеки един плаж, всичко, което като анализи е правено към момента, за да може и ние да предоставим една детайлна концепция, едно детайлно групиране на плажовете, за да може то наистина да има своята практическа и реална приложимост и на практика да се усети ефектът от потребителя“, обясни министър Ангелкова.

Тя каза още, че след приемане на законопроекта ще започне прехвърляне на информацията между двете министерства, за да се гарантира безпроблемният летен сезон 2016 година.