Приморското село Писменово привлича все повече туристи през последните години, благодарение на опитите си да развие екотуризъм, съобщиха от община Приморско. В изградения там посетителския център особен интерес предизвиква етнографската експозиция с предмети от бита и културата на местните хора  и еко ястия, приготвени по домашни рецепти.

Посетителският център с традиционни занаяти се превърна в истинска атракция за голяма група от полски туристи. Любителите на еко туризма бяха посрещнати по стара българска традиция с питка и мед. Облечени с красиви народни носии, домакините представиха възстановка на българска седянка с блага раздумка и песни.  Полските туристи научиха и тънкостите при приготвянето на домашна баница, като някой от тях дори се включиха в точенето на кори. Изключително интересна за гостите се оказа и етнографската експозиция, показваща богата колекция от предмети от българския бит и култура.

Туристите, избрали да посетят Посетителския център с традиционни занаяти в село Писменово се насладиха и на еко ястия. Отрупани маси с домашно приготвени баници,  подквасено рано сутринта кисело мляко, писменско овче сирене и еко зеленчуци бяха част от продуктите, който гостите вкусиха.  Странджански народни песни и кръшно хоро допълниха приятната обстановка.

Посетителският комплекс с традиционни занаяти в село Писменово е изграден от община Приморско със средства от Европейския съюз по Програмата за развитие на селските райони. Той е част от стратегията на морската община за интегриран селски туризъм. Обектът представлява едноетажна постройка с П-образна форма. Откритите пространства са разположени функционално на зона за преминаване на туристическия поток и зона за демонстрация на занаяти и отдих. В средата е разположена сцена, където фолклорни състави, певчески групи и индивидуални изпълнители имат възможност да представят  своето творчество. Чрез изградени рампи комплексът е достъпен и за хора с двигателни увреждания.