Басейните с лечебна кал край Бургас вече ще могат да се ползват срещу заплащане, съобщи Флагман. Бг. В района тече сериозна реконструкция, като се подменят дървените скари и се обновяват всички подходи и бентове.

Ремонтите се очаква да приключат в началото на месец юни, а услугата, към която интересът е голям, вече ще се таксува.

Каква ще е точната сума, все още е рано да се каже. Коментирана е таксата да бъде 2 лева, пишат още от медията.

Самата местност по неофициални данни се посещава от близо 30 000 човека на ден, каза пред Грамофона нюз общинският съветник от Движение България на гражданите и експерт в туризма Живко Табаков.

„Самите солници се посещават от  между 3 000  и 5 000 души на ден. На база анализи, които направихме при създаването на Стратегията за развитието на туризма 2019-2023 година, един от потенциалите, който отчетохме, е именно развитието на този тип туризъм. Бих го причеслил не само към развлекателния, а към здравния туризъм”,коментира Живко Табаков.

Той нееднократно е изразявал мнение, че тази природна даденост на Бургас трябва да бъде развивана. „Хубаво е, че се инвестира и се прави ремонт, защото това място се посещава от хиляди бургазлии. Относно възнаграждението мога да кажа, че то е чисто правен въпрос. Надявам се самата такса да бъде символична”, допълни още общинският съветник.

Снимка: Peika.bg