„Мъчим се да върнем немските и скандинавските туристи в Слънчев бряг“. Това коментира за Грамофона нюз Пламен Копчев- председател на Съюза на собствениците в най-големия курортен комплекс у нас.

Прогназата му за Лято 24 е обнадеждаваща. Според Копчев Слънчев бряг ще бъде посетен това лято от различни по националност туристи. Сред традиционните остават почиващите от средна Европа, Великобритания и Румъния.

В момента тече усилена подготовка преди откриване на базите в комплекса.

„Повечето хотели ще бъдат отворени за Великден. Някои ще заработят между 20 и 30 април, а други от 1 май. Домакините на обектите ще посрещат както гости за Великден, така и тези, които са се записали чрез туроператор. Сега се довършват ремонтите по базите, поправя се инфраструктурата“, обясни Копчев.

И добави, че промяна в цените на услугите за това лято може и да има.

„Вие виждате какво се случва – всичко върви нагоре. Инфлация си има, скача минималната заплата, осигуровките, всички продукти, енергоносителите“, поясни хотелиерът.

Пламен Копчев напомни, че Слънчев бряг си остава един от най-добрите комплекси и световна марка. „Не напразно преди дни Слънчев бряг заслужи място в престижната класация топ 100 на най-добрите плажове в света.

Плажът в комплекса заема 84-то място като изпреварва световни дестинации като Варадеро, Куба, Баваро, Доминиканска република и Love beach на Бахамите. Това може само да ни радва“, допълни още председателят на Съюза на собствениците.