Пет новопостроени здания в Бургаска област са номинирани за участие в националния конкурс „Сграда на годината“ за 2021 г., показа проверка на Gramofona.com.

Три предложения от град Бургас се борят за наградата в категория „Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение“. Това са Културно-образователният център за съвременно изкуство и библиотека, Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ и МБАЛ „Сърце и мозък“.

Новият туристически комплекс в Ченгенето е номиниран и в категорията „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

В „Хотели и ваканционни комплекси“ за приза се състезава „Вива Маре Бийч“ – най-новият хотел в Созопол, намиращ се във ваканционно селище „Санта Марина“.

Ваканционен апартаментен комплекс „Каскадас Фемили Резорт“ в Слънчев бряг е номиниран в категорията „Жилищни сгради над 10 000 кв.м. РЗП“. Той се състои от 23 сгради с общо 1720 апартамента, а хотелската му част е категория 4 звезди.

Гласуването за „Сграда на годината“ ще се проведе от 1-ви до 14 декември, а церемонията по връчването на наградите ще е на 15 декември. Тя ще бъде излъчена по БНТ на 19 декември, неделя.

Конкурсът се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК.