За първо лято в Созопол няма да виждаме традиционните туби с вода, които собственици на къщи в Стария град ползваха, за да пазят места за паркиране на гостите си. Промените в организацията на движението са наложени от временно изпълняващия длъжността кмет на морската община Катя Стоянова. Това съобщи самата тя пред Грамофона нюз по време на официалното откриване на Лято 2019 в Созопол.

„Има и обозначени места за паркиране на жителите на града. По отношение организацията на движението се надявам хората да са по-стриктни към себе си”, каза Катя Стоянова.

Ще има някои промени на организацията на движението, обясни Стоянова. В Стария град отново е въведен контролно-пропускателен режим за автомобилите и паркирането на моторни превозни средства. Достъпът до Стария град през първия половин час е безплатен, след което за всеки час престой ще се заплаща по 2 лева.

В началото на летния сезон от морската община очакват повече туристи и по-успешен сезон. ”Готови сме да посрещнем всички предизвикателства, които ще ни даде новият туристически сезон”, категорична бе Стоянова. Освен български летовници, в Созопол вече се чува руска и немска реч, уточни кметицата.