Природен парк „Странджа” е напълно готов да посрещне гости за новия активен туристически сезон. Това съобщи за Грамофона нюз директорът на ПП „Странджа” инж. Румяна Цвяткова. Тя обясни, че всички пътеки са в отлично състояние и преминаването по тях е безопасно. Маршрутите за новия сезон са идеално  почистени, а парапетите - възстановени.

„Интересът към Странджа се засилва все повече и се надяваме тази година туристите, които дойдат, да са в пъти повече от предходни години”, каза инж. Цвяткова.

Интересът към природния парк става все по-голям и сред децата. По повод 1 юни гости на парка бяха осмокласници и деветокласници от  ПГ по туризъм "Алеко Константинов"-Поморие. Те видяха красивия водопад Докузак и посетителския център на парковата дирекция в Малко Търново.  

Разходката на децата продължи към село Граматиково, където учениците пристигнаха в най-посещавания посетителски център "Горска сбирка". Празникът на поморийските ученици приключи с разходка до класната стая на открито в защитена местност Марина река.

В петък /7 юни/ паркът отново ще бъде домакин на група деца. Да видят природата и растенията от Ахтопол ще пристигнат 32 ученици от 2-ри и 4-ти клас, допълни още инж. Румяна Цвяткова.