Papa Beer отменя всички предстоящи музикални събития. Причината за това са оплаквания за шум от съседи. Въпреки че музиката не е до късно вечер, има недоволни граждани, които са подавали сигнали. „Не се отказваме от работата си, просто спираме с музиката“, каза пред Gramofona.com собственикът на заведенето Калоян Коев.

Биреният бар обяви на страницата си във Фейсбук, че предстоящите участия няма да се състоят. „Ще се наложи да сме тихи… Папата остава без музика. Поне има бира“, написаха от заведението.

„Има ядосани хора и оплаквания, въпреки че винаги свършваме към десет, десет и малко. Трябва да се съобразяваме със съседите, общината и клиентите. Не можем да угодим на всички и така трупаме негативи от три страни. Аз не плюя общината или съседите, нито пък казвам колко са ни хубави клиентите – проблемът е комплексен“, обясни Калоян Коев.

На два пъти в бара са идвали полицаи заради оплакванията от шума, но акт не е бил съставян. „Ние искаме да дадем на хората нещо, на което да се кефят, а ако не се получава, по-добре изобщо да не го правим“, каза Коев и допълни, че са опитвали да раздвижат младите хора, така че да има движение по бургаските улици.

Решението да се прекрати музиката дойде ден след концерта на бургазлиите Nevermind & Zak там. „Полиция пряко не е говорила с нас. Дойде единият собственик и каза да свирим последна песен. В 22:30 приказката приключи“, каза Емил Маджаров от Nevermind пред Gramofona.com. Вокалистката на групата Петя Желева допълни, че на мястото са дошли от Обществен ред след като съседи са подали сигнал.

Постът с решението на бара във Фейсбук събра негативни коментари на недоволни от новината клиенти. „Навсякъде всичко им пречи, черноморието ни да го обявят за един голям санаториум и да се приключва“, написа разочарована посетителка, а друг клиент добави: „И после се чудят защо в Бургас остават все по-малко млади хора…“

Снимка: Papa Beer, Facebook