Среща между ръководството на Регионалната здравна инспекция в Бургас, ръководството на „Слънчев бряг“ АД и представители на туристическия бранш ще се проведе днес. На нея ще се уточнява организацията по ваксинирането на персонала, който ще работи това лято в курортния комплекс.

Вече има заявки от страна на хотелиери и ресторантьори, които искат да осигурят ваксини за служителите си, съобщи директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Той допълни, че при необходимост ще се осигурят и мобилни екипи, които ще ваксинират персонала на място в обектите при предварително изготвени списъци.

Тъй като в туризма заетостта е сезонна, някои от работодателите са пожелали да има зелени коридори и хората им да имат възможност да се имунизират след започване на работа.

„Четири са кабинетите по морето, които трябва да обхванат шестте морски общини. Те работят и като зелени коридори“, уточни д-р Паздеров. РЗИ Бургас разполага и с четирите вида ваксини.

Становището на здравните власти е, че препаратът на Янсен е най-удачен за работещите в туризма, тъй като тази ваксина е еднократна и не се налага поставянето на втора доза. Всеки един от хората обаче ще има право на избор.