Фирмата „Парадайз Тур“ е спечелила търга за отдаване под наем на плаж „Къмпинг Китен“, показа проверка на Gramofona.com в Министерството на туризма.

Управител и едноличен собственик на капитала на дружеството е Костадин Милчев Милев. Той е общински съветник в Приморско, син на бившия зам.-кмет на морската община Милчо Милев.

В началото на месец март тази година Костадин Милев беше от първите, които помогнаха на украински бежанци в Китен, като ги прие в семейния си хотел и им пое изцяло издръжката.

Освен „Парадайз Тур“ заявления за участие в търга е подало още едно дружество – софийското АЙ ЕФ ДЖИ АКАУНТИНГ с управител Силвана Павлова. То обаче не е допуснато до наддаването заради нередности с документите.

Фирмата на Костадин Милев, която е регистрирана в Бургас, ще плаща годишна наемна цена за стопанисването на плажа в размер на близо 44 000 лв. с ДДС. Предложените цени за ползване на чадър или шезлонг на плажа са до 10 лв. за един брой.

„Парадайз Тур“ има 14-дневен срок да внесе посочения годишен наем за плажа, за да сключи 5-годишен договор с Министерството на туризма.