Браншът трябва да предложи визията си за Слънчев бряг, защо тук собствеността е смесена. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя направи изненадваща проверка в курорта и призна, че на пръв поглед нарушения няма.

Заедно със своя съветник Живко Табаков и служители на министерство, Ангелкова провери сигнал на хотелиери, които са недоволни от много неугледни сергии в курорта.

„Проверихме временните обекти в курорта и на един от плажовете. На пръв поглед одобрената схема се спазва“, коментира Ангелкова. Тя уточни обаче, че е недопустимо неугледни павилиони, сергии и каравани да продължат да загрозяват най-големия ни черноморски курорт и да затрудняват свободното придвижване на туристите по крайбрежната алея.

Проверките ще продължат през целия сезон, увери министърът. Николина Ангелкова подчерта, че от този сезон на всички плажове ще има указателни табели с горещи телефони. Така всеки турист ще може да подаде сигнал по всяко време на денонощието.

“Ще контролираме максимално, за да осигурим комфорта на всички летовници“, допълни министърът. Уточни, че в края на сезона ще се проведе среща с бранша, на която да се коментират проблемите в курорта.