Община Несебър взе участие в едно от най-големите туристически изложения за руския пазар – „Интурмаркет“, което се проведе в Москва в Международния изложбен център "Крокус Экспо" от 19 до 22 март. Градът на ЮНЕСКО беше единственият представител на Южното Черноморие на престижния форум. Традиционно интересът от страна на посетителите към една от най-атрактивните дестинации по нашето Черноморие бе изключително голям, а новите рекламни материали бяха сред най-търсените подаръци. Община Несебър бе заложила на иновативен подход при представяне на достойнствата, с които печели приятели от Русия, както и от всички краища на света, и това бе високо оценено от посетителите на щанда. Наред с имиджовия филм, показващ забележителностите и уникалната атмосфера на града на ЮНЕСКО, гостите на щанда на Несебър, имаха възможността да получат информация за българската атрактивна дестинация от представителите на общината, които отделяха на всеки един посетител нужното време и внимание. Журналист от голяма руска медия, посети специално щанда ни, за да ни информира, че иска да разкаже на своите читатели за един от най-красивите градове в Европа – Несебър, и остави свои контакти, за да получи изчерпателна информация за града на ЮНЕСКО.

На туристическата борса в руската столица България бе разположена на най-централната локация - още на входа на изложението, и  бе първата страна-участничка, която посети ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов в деня на официалното откриване на международното събитие. По време на туристическото изложение, община Несебър взе участие и във форум на тема: „Културен и СПА туризъм в България – възможности за съчетание“, организиран от Министерството на туризма на Република България. На българската пресконференция бяха показани няколко рекламни филма, сред които и този на Несебър, които приковаха вниманието на присъстващите, а на финала предизвикаха бурни аплодисменти.

Повече от 10 години община Несебър успешно представя своите уникални забележителности - природа, история и култура, на най-големите туристически изложения в руската столица и привлича гражданите на най-голямата страна в света с атрактивни предложения за почивка и отдих.

„Интурмаркет“се организира със съдействието на Федералната агенция по туризъм, Федералната агенция по въздушен транспорт, Руската хотелиерска асоциация и други водещи структури в сектора.