Не всички туристи са агресивни, смятат бургазлии. Репортерска проверка на Gramofona.com показа, че мнението на морските хора спрямо летовниците е разнопосочно. В едно обаче са убедени, че трябва да има затвор за нападение над полицаи.

Припомняме, че сръбски фенове на „Цървена звезда” вилняха вчера в Слънчев бряг. Двама полицаи пострадаха при опит да ги укротят. Служителите на реда са хематоми в областта на главата и порезна рана около 10 см в теменната област.

Задържани са 45 футболни фенове, срещу които за започнати наказателни производства.

„ Агресивни са, защото не са на своя територия и не ги интересува какво ще се случи”, каза пред репортерския диктофон 20- годишната Кристин Георгиева. Според студентката в УНСС, когато туристите са далече от близките си хора, проявяват вандализъм. Тя смята, че при нападение над полицаи, трябва възможно най-дълго време виновниците да останат в затвора. „Но в България, където са извършили престъплението”, уточни Кристин.

22- годишната Зейнеб Мустафова е на мнение, че не трябва да се слагат всички туристи под общ знаменател. „Според мен има и свестни, но и такива, които нямат задръжки. Под влияние на алкохола стигат дори до убийства”, каза Зейнеб. За нея 5 години е достатъчно наказание за нападение над полицаи, но туристите трябва да бъдат съдени и тяхната държава.

Магдалена Иванова също смята, че не всички туристи са агресивни. „По- скоро ние им го позволяваме с нашето отношение. Знаят, че са добре приети и си мислят, че могат да правят всичко”, призна 20- годишната студентка. Тя е на мнение, че ако туристите нападнат полицаи, трябва да получат наказание като за български гражданин.

 „Според мен са агресивни, напиват се и после правят мизерии”, каза Димитър Равадаров. За 17- годишния ученик, туристите трябва да получават 10 години затвор, ако нападнат полицаи.

 

Снимка: Архив