Родните хотелиери очаквали тази година невиждан туристически сезон. Това разказа пред Грамофона нюз несебърският бизнесмен Венелин Ташев. Прогнозираното страхотно и пълно с чуждестранни туристи лято е пред огромен провал, твърди Ташев.

„Записвания имаше отвсякъде. Аз съм от 1992 година в туризма и толкова много записвания не е имало. Изведнъж обаче от преди месец всичко спря. И записванията спряха, и плащанията спряха”, коментира силно притеснен пред екипа ни хотелиерът.

Ташев прогнозира фалит, ако Лято 2020 г. се провали заради коронавируса, който обхвана почти всички европейски държави.

„Нито се платиха ранните записвания за февруари, нито за март месец. Ние не знаем дали да назначаваме хора, дали ще отваряме или не, просто не знаем какво да правим. Платихме за хора от Украйна и Молдова да дойдат да работят и по-добре, че ще изгубим само тези пари, с които сме им платили визите и пътните”, обяснява още Венелин Ташев.

Той допълни, че в следващите няколко дни се очаква среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и засегнатите от бранша. „Всеки е подготвил искания и ще се види с какво държавата може да помогне в непредвидената ситуация, защото иначе ние няма как да издържим”, каза още хотелиерът.