Плажовете и алеите на Слънчев бряг са пълни с туристи, видя репортер на Gramofona.com. Въпреки че в последните дни времето не е особено благосклонно, а флагът на спасителите е жълт, плажовете на най-големия ни курорт са пълни.

„Има хора, даже в момента е по-спокойно, но вечер е истинска лудница. Няма къде да се разминеш в комплекса“, разказват работещи в Слънчев бряг. Повечето от тях признават, че всеки ден се сблъскват с български летовници, които идват само за да докажат, че плажът и курортът са празни.

„Онзиден валя, беше и облачно. Нормално е да няма хора. Обаче идва един, застава на плажа и почва да прави видео: „Вижте колко е празно.“ Защо?“, недоумяват работещите. Хора от Слънчев бряг признават, че отлив на туристи наистина има, но той е в точно определен таргет.

„Младите хора, които идваха през юни заради плажните партита, ги няма. Има спад и в записванията след 25 август, когато отново идваха този тип летовници“, обясняват от заведенията в Слънчев бряг. Въпреки това те смятат, че сезонът не е провален, защото основният поток от хора е през юли и август, когато са летните ваканции на учениците и повечето европейски туристи планират почивката си на море тогава.

Спадът повечето работещи в бранша си обясняват и с негативната кампания, която се е провела миналото лято, и фокуса, на която беше именно Слънчев бряг. „Има ли друга държава, в която вторият човек в правителството застава и нарича „помийна яма“ най-големия курорт, който генерира основния процент от брутния вътрешен продукт?“, недоумяват хотелиери.