Предложеният за министър на туризма от партия „Има такъв народ“ Ивайло Кожухаров е непознат на хотелиери. Това коментираха някои от тях пред Gramofona.com.

Днес в живо включване на страницата си във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви предложенията на партията за кабинет. За министър на туризма е посочен Ивайло Кожухаров.

Според официалния сайт на ИТН Ивайло Кожухаров е с над 17-годишен опит в сферата на туризма. Той е магистър по „Икономика и организация на туризма“ от Икономическия университет във Варна, както и магистър по „Маркетинг“  от УНСС. Започва като рецепционист в хотел в Албена, а след това се издига до управител. В момента той е изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд, както и консултант. Член е и на УС и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели“.

Въпреки дългогодишния си опит в сферата, той е непознат в Бургаско. Хотелиерът Веселин Налбантов потвържди, че Кожухаров не е много познат, а той самият единствено го е виждал и чувал, но не е запознат с работата му. Според Налбантов е рано да се говори по темата, тъй като този кабинет все още не е факт, но е трябвало да има допитване до хората от бранша.

„Не го познавам, не знам кой е и не съм го чувала“, каза Малина Стратиева. Важно е Кожухаров да се откъсне от факта, добавя тя, тъй като браншът има и други сфери.

Кажухаров е непознат и на Михаил Попов, който също само е чувал за него. Той коментира, че веригата хотели, с която е свързан предложеният за министър на туризма, няма голямо присъствие в страната и не е от основните в световен мащаб. Според Попов фактът, че Ивайло Кожухаров е започнал от ниските звена в сферата, не го прави по-подходящ за позицията от други. „Този опит е основен за оперативен мениджър, но не и за министър. Той помага за личностно развитие, като всеки друг, но това е. Важна е визията за туризма, кои са приоритетите и как ще ги постигнем. Тези неща са по-глобални от това как да дадем късен чек-аут или по колко стаи трябва да се падат на камериерка“, коментира Попов.

Снимка: Има такъв народ