„Това са ниши, които не са развивани и ние ще трябва да се съсредоточим там”, каза на летище Бургас туристическият министър

„С оглед пандемията времената се промениха и туристите все повече предпочитат индивидуални пътувания”. Това коментира в петък в Бургас туристическият министър Марияна Николова.

Тя допълни, че Бургаска област дава прекрасни възможности не само за туризъм по Черноморието, но и за винен, бизнес, шопинг и археологически туризъм.

 „Това са ниши, които не са развивани и ние ще трябва да се съсредоточим там”, каза още Марияна Николова.

Амбицията на туристическото министерство за това лято е 6 400 полета да пристигнат на бургаския аеропорт. „Нашата цел е да наложим България като целогодишна туристическа дестинация. Заедно с местната власт още от септември миналата година се работи за Лято 2021. Отново ще направим така, че да повишим интереса на българите за предстоящия летен сезон”, посочи още Николова.

По думите й най-посещаваната морска община за изминалата година в областта е Несебър, която е посрещнала около половин милион туристи.

„Водещите 10 дестинации у нас за 2020 г. са общините Созопол, Приморско, Несебър, Варна, София, Банско, Велинград, Балчик, Самоков и Пловдив”, добави министърът на туризма.