Населените места по цялото Южно Черноморие да бъдат национални курорти. Това предлага кметът на община Царево инж. Георги Лапчев. Така, според него, ще може по-лесно да се осъществяват и големи инфраструктурни проекти като свързването на различните морски общини и курортни селища с четирилентови пътища.

„Крайно време е тези населени места да влязат в категорията „национални курорти“. Не може един Лозенец да не се води национален курорт, при условие, че има толкова висок рейтинг както сред българските летовници, така и сред чуждите“, коментира инж. Лачев.

Той даде пример и със Синеморец. „В последните години Синеморец се оформи като нов туристически център. Категорично мога да кажа, че е курорт от национално значение, но според номенклатурата това е просто село Синеморец“, обясни още кметът.

Според него е време Министерството на туризма да помисли за цяла линия от национални курорти, които са позиционирани в същинското Южно Черноморие.

„Тогава по-лесно ще можем да се брандираме и да се представяме като дестинация – линията от национални курорти, която се намира на 15 минути от голямото летище в Бургас“, допълни градоначалникът.