С голямо нетърпение кметове от Бургаско очакват най-накрая туристически регион „Южно Черноморие“ да заработи по правилния начин. Това коментира пред членовете на регионалната асоциация председателят на УС д-р Димитър Германов.

За срещата, която се проведе вчера в сградата на община Бургас, лично пристигнаха малкотърновският кмет Илиян Янчев, руенският кмет Исмаил Осман, градоначалниците на Приморско, Димитър Германов, Средец – Иван Жабов  и Царево – Георги Лапчев. В заседанието участваха представители на туризма от Несебър, Поморие, Созопол и останалите общини от областта.

На дискусията присъстваха още началикът на отдел „Туризъм” в община Бургас Радовеста Стюард и председателят на Бургаската регионална туристическа асоциация Соня Енилова.

„Желанието и надеждите, заложени в създаването на туристически региони, е ясно на всички. По обясними причини структурата не функционираше и всичко, което се правеше, беше проформа. Силно се надявам, в момента, в който днес вземем решение и през решение на министерство на туризма, подплатено с достатъчно финансови средства, тази структура да заработи по правилния начин“, коментира пред присъстващите председателят на „Южно Черноморие“ Димитър Германов.

По думите му е крайно време представителите на държавни институции и частния бизнес да започнат да работят в посока развитие на туристическия бранш в региона.

Туристическият район „Южно Черноморие“ стана факт през 2018 година. Той обединява всички общини от Бургаска област, като целта е те заедно да развиват различни форми на туризъм и да се популяризират като атрактивни дестинации.

От срещата стана ясно още, че Димитър Германов е преизбран за председател на структурата.