Община Царево ще инвестира голяма част от бюджета си тази година за ремонт на междуселски пътища. „Искаме да отворим морето към Странджа, където имаме какво да покажем.“ Това заяви кметът на морската община Марин Киров по време на шестата церемония по връчването на Българските туристически награди. За първи път наградите се връчват извън София, а Царево е първият град, който приема домакинството от столицата.

„Морските общини, чиято икономика се върти основно около туризма, осъзнаваме промяната в туристическия бранш. Ние сме длъжни да сме в крак с времето. А темата тази година – „България – сигурна дестинация“, съвпада с усилията, които ние полагаме, коментира Киров. Той допълни, че сигурността не се изразява само в полицейско присъствие и граничен контрол. „Тя касае здравеопазването, касае свързаността между малките населени места.“

Освен в пътища, Царево инвестира и в изграждането на модерен медицински център, а също така и в многофункционална спортна зала. „Медицинската грижа трябва да е нещо достъпно и качествено. Насочваме се и към многофункционалната спортна зала, защото не трябва да разчитаме само на летните туристи“, допълни Марин Киров.

Той призна, че общините са длъжници на туристическия бизнес. „Дължим туристическа инфраструктура, дължим пътища, медицински грижи. Радостното е че го осъзнаваме и с колегите от другите морски общини работим в тази посока“, коментира още кметът на Царево.