Туристическото корабче, което ще превозва пътниците до остров Света Анастасия вече е на вода. Катамаранът излезе от работилницата в Царево под зоркия поглед на кмета Георги Лапчев и собственикът на фирмата, която го изгади Георги Димов.

„Анастасия” е катамаран „Levаnty”, модел “CSP 175“. Капацитетът на туристическото корабче е за 110 пътници и 4-членен екипаж. „Анастасия” е с дължина от 17,9 метра и ширина 6,5 метра. Притежава закрит салон и втора палуба с места за сядане.

Оборудването включва бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори.

Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания –допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб.

Предстоят няколко дневни изпитания и обучение на екипажа. Очакванията са на 8 август „Анастасия” да се отправи от Царево към Бургас и да започне да обслужва пътниците, желаещи да посетят острова.