Интересът за общински председатели на Изправи се. БГ!” е много голям, коментира областният координатор Живко Табаков

Промени в Закона за туризма и Закона за шума са нужни и темите ще са сред основните в програмата на „Изправи се. БГ!”. Това обяви пред журналисти областният координатор на гражданската платформа Живко Табаков.

Той допълни, че интересът за общински председатели на организацията в региона е много голям. В Бургас структурата ще се оглавява от Габриела Гоцкова, в Приморско от Здравко Василев, в Созопол от Цветелин Георгиев, в Поморие от Ангелина Мерджанова, в Несебър от Данаил Костадинов и в Айтос от Красимир Петров.

„Това са утвърдените лица за сега, а в следващите няколко дни ще обявим и останалите общински председатели на платформата в областта”, уточни Табаков.

Той определи представителите по общини като млади и активни хора, хора с каузи, граждански позиции, организации и комитети. „Всички те правят „Изправи се! Мутри вън! още по-силна”, допълни областният председател на „Изправи се. БГ”.

Той се срещна по-рано с лидера на гражданската платформа Мая Манолова в Бургас. Тя все още не обяви името на водача на листата за парламентарните избори от областта, но намекна, че най-удачният вариант ще е именно той.