Жители на Приморско се изнасят от домовете си през лятото, защото не могат да издържат на силната музика и високия шум от бар "Хавана". За проблема разказа Нова телевизия.

Заведението тормози живеещите до него не от вчера, признаха хората. Само през миналата година в един от хотелите до прочутия бар са регистрирани над 30 жалби от туристи. "Музиката е много силна. Неи можем да си чуем приказките, не можем да гледаме телевизия", разказа жена.

Тя допълни, че семейството й е монтирало и допълнителна врата на къщата, защото се е случвало да откриват в коридора пияни посетители на "Хавана", които спят там. "Постоянно чистя повръщаното. Сякаш няма друго място, в което да се напиват, че от цяла България идват тук", недоволства жената.

От местната администрация уточниха, че бар "Хавана" има разрешение за работа като ресторант с открит бар. Работното му време трябва да е до 23 часа. Това обаче никога не се случва. От бара се опитаха да обяснят, че след 23 часа намаляват музиката.

Думите на служителя обаче бяха посрещнати с остри възгласи и недоверие. Непосилният шум продължава цяла нощ. Хората се оплакаха и от друг парадокс. Когато сезират Регионалната здравна инспекция за шума, от РЗИ първо предупреждават бар "Хавана", че предстои проверка и след това изпращат свой служител.

Така на практика до сега, нито веднъж заведението не било хванато в крачка, а кошмарът за хората продължавал поредна година.