Жители и гости на Несебър излизат на протест срещу обявяването на хотел „Дел Мар“ за карантинен за туристи, съобщиха организаторите на недоволстващите. Протестът ще се проведе пред Областната управа в Бургас утре, 5 август, от 9,00 часа.

Хотел „Дел Мар“ се намира на главния път Равда – Несебър, разположен е на изключително оживено място. Тъй като е много близо до морето, покрай него целодневно минават туристи на път за плажовете. Хотелът не е отделен с ограда и е на самия път.

Хората, живеещи в близост до „Дел Мар“, са силно притеснени, че настаняването на заразени с коронавирус туристи в него ще повлияе изключително негативно върху живота в целия район. Много вероятно е ресторанти и магазини да затворят, за да нямат евентуален контакт с болни хора. Околните семейни хотели също обмислят какви мерки да предприемат, тъй като се опасяват, че има много анулирани резервации, след като се разбере истинското разположение на хотела.

Протестиращите настояват за преразглеждане на това решение и избирането на друг хотел, който да се намира в наистина в отдалечен район. Те смятат, че най-добре е това да е място извън Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, където не е толкова оживено и няма потенциална опасност за хората.  

Припомняме, че хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в Слънчев бряг и Златни пясъци по време на среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на бранша миналата седмица. За курорта Златни пясъци представителите на бизнеса определиха хотел „Златен рог“, който е с капацитет 120 стаи. За Слънчев бряг беше посочен хотел „Дел Мар“ с около 30 стаи.

Снимка: TEZ TOUR