Jet2.com и Jet2holidays отбелязват първия си полет до Бургас днес, с което дават официалния старт на полетите и почивките до изцяло нова за тях дестинация.

С излитането си от Бирмингам към балканското слънце всички пътници получиха специални изненади, като един от тях бе късметлията и спечели двоен двупосочен билет с Jet2.com.

При пристигането им на летище Бургас, също бяха празнично посрещнати с подаръци и изненади.

Компанията ще стартира полети до Бургас от всичките си девет британски бази през този месец, а именно от  Източен Мидландс и Глазгоу (7 май), Нюкасъл и Лийдс Брадфорд (8 май), Единбург (11 май) и Белфаст Интернешънъл (29-ти). Днес също се отбелязва началото на полетите до Бургас от Лондон Станстед и Манчестър.

През лятото на тази година компанията ще извършва седмично 15 полета до Бургас, което означава, че в първото си лято предоставя над 100 000 места, както към българското слънце, така и към най-популярните градове и региони на Обединеното кралство.

За втора поредна година Jet2.com е единствената британска и европейска авиокомпания, призната за една от 10-те най-големи авиолинии в света - на 9-то място в престижния списък. Освен това, третата по големина авиокомпания в Обединеното кралство спечели наградите за най-добра авиокомпания - Великобритания и най-добра нискотарифна авиокомпания - Европа за трета поредна година, както и наградата за най-добра икономическа класа - Европа за втора поредна година. Тази година Jet2.com отново е призната за най-добра авиокомпания на Европа.

Стив Хиипи, главен изпълнителен директор на Jet2.com и Jet2holidays, заяви: „Гордеем се, че днес стартираме първите си полети до Бургас в България, което означава, че туристите ще могат да се насладят на високо оценената ни услуга заедно с неповторимото балканско слънце. Бургаският регион, благодарение на курорти като Слънчев бряг и Несебър, вече е изключително популярен сред клиентите ни. Това ни дава възможност да осъществяваме фантастична програма за полети и почивки в за първото ни лято в България. "

„Jet2.com се слави с приятелското си отношение и обслужване, и ние сме изключително щастливи да я приветстваме. Все пак това е авиокомпанията, която за седем години пет пъти спечели титлата ‘най-добра авиокомпания на къси разстояния’ от Global Travel Awards“, заяви Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.