Билков чай, рибена чорба и един от най-вкусния тарама хайвер, който сте опитвали. Остров Света Анастасия отново приема посетители. Първите островитяни за 2020 година откриха сезона на едно от най-любимите места не само на бургазлии, но и на много гости на града.

Катамаранът, с който се стига до острова може да превозва до 100 пътници. Заради мерките за безопасност обаче, на борда ще се качват по 40 пасажери. За всеки е определено място, така че да се спазва необходимата дистанция.

Към горната паулба се стига през обособени входове и изходи, а носенето на маска в каютата е задължително. За сега на острова са отворени само лекарната, външните маси на ресторанта и църквата „Успение Богородично“.

Тишината, спокойствието и малкото хора напълно компенсират липсата на останалите атракциони. Всеки, който е идвал на острова знае, че билките за чая се отглеждат тук. Рибената чорба и хайверът пък ще изкушат и най-претенциозния посетител.

За сега до остров Света Анастасия организирано се пътува само с катамарана на община Бургас. Ако имате собствена лодка обаче също можете да акостирате тук.

Желаещите да се запишат за пътуване до остров Света Анастасия през този уикенд /9 и 10 май/, задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 09:00 часа на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com, като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден. Билет могат да се закупят на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1".

Важно е да се знае, че предвид динамично променящите се метеорологични условия, желаещите трябва да се уверят предварително, че кораб "Анастасия" ще извършва плавания до острова на тел.: 0882 004 124.