Община Поморие ще поиска от държавата военния санаториум в града, ако Министерството на отбраната наистина е решило да го закрие.

Това коментира пред Gramofona.com кметът Иван Алексиев. Вчера народният представител Атанас Зафиров обяви, че ведомството на Николай Ненчев обмисля закриването на Болницата за долекуване и продължително лечение, която е част от структурата на Военномедицинска академия.

„Нямаме официална информация, че се обмисля закриването на санаториума. Ако това е факт обаче, ние ще го поискаме задължително. Санаториумът трябва да се съхрани, защото балнеологията е шансът на Поморие да удължи туристическия си сезон“, обясни Алексиев.

Той допълни, че общината прави постъпки към Здравното министерство и за придобиването на старите кални бани. „Навремето това е била общинска калолечебница. Ние не сме туроператори, но това е възможност за нас“, коментира още кметът на Поморие.

Местната администрация е отправила искане и за друг държавен имот. Става въпрос за терен в близост до винпром „Черноморско злато“. Идеята е там да се изградят складове и ремонтна работилница за земеделските производители от общината, обясни Иван Алексиев.