За благоприятен бизнес климат у нас настояват хотелиери не само от вътрешността на страната, но и от морските курорти. За да покажат, че не могат да работят спокойно, от бранша започват още утре символични стачни действия.

Това съобщи пред Грамофона нюз поморийският бизнесмен и хотелиер Георги Тръпков.

„Целият бранш искаме да се подкрепи задължителна регистрация по ДДС на всички фирми в отрасъл туризъм, с цел осветляване на сектора и осигуряване на равнопоставеност между отделните субекти”, коментира Тръпков.

Той каза, че очаква скоро някой да покани на среща представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Тръпков допълни, че вече е сформирана комисия, която е в пълна готовност да представи исканията на стотиците хотелиери у нас. По думите му исканията на бранша не са от вчера или от днес, а са отлагани дълго време в годините.

„Всичко, което искаме не е политическо, а е свързано с нашия бизнес. Настояваме основно за изсветляване на бизнеса и увеличаване на фискалната събираемост. Искаме и цените на хранителните продукти да се намалят”, обяви още Тръпков.

Според него решението за започване на символичните протести се прави, за да може най-накрая Браншът да бъде чут. Хотелиерът бе категоричен, че ако не се стигне до започване на преговори, от бранша са готови и на ефективни протести.