Интересен начин за събиране на стотици фасове предлагат от вчера на централния плаж в Сарафово. Ако искате пясъкът край вас да е чист и без угарки, следва да направите няколко прости неща.

Още на входа на морската ивица има табела, указваща, че събирайки и предавайки една пластмасова чаша с цигари, вие веднага ще получите чаша студена бира или сладолед.

Ако нямате под ръка чаша, може веднага да поискате такава от летния ресторант KAE BEACH. По-рано днес за няколко минути на бара бяха предадени десетки чаши, пълни с фасове, показа репортерска проверка на Грамофона нюз.

Сред любителите на чистия плаж бяха 3-годишният Борис от Сливен и неговият татко. Детето помогна и остави събраните от баща си боклуци и веднага получи леденото лакомство. „Макар и да е още малък, искам да го възпитавам да пази чисто“, сподели пред екипа ни татко му.

„За мен, а и за всичките ни гости е много важно плажът да е приятен, хубав и чист. Прави впечатление, че въпреки поставените кошове за отпадъци, редовно в пясъка има оставени цигари“, коментира и концесионерът на плажа Иван Пачев.

Според него инициативата е добра и вече има своите последователи.