„До Бургас трябва да има по-разнообразен достъп, както по море, така и по въздух. Ние много желаем нашите инвестиции в България да се увеличат още повече”. Това каза пред журналисти новият генерален консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

Сред нейните основни приоритети ще бъде до морския град да има директен полет от Истанбул. Гюзел обяви още, че ще насочи усилията си и към повече съвместни проекти в областта на културата, изкуството, здравеопазването и образоването.

"Посещенията и срещите на високо ниво между ръководителите на нашите две държави се увеличават. Ускореното развитие на отношенията ни трябва да продължи. И Бургас като област има водеща роля в тези отношения", каза още новият генерален консул.

Гюзел допълни, че ще търси варианти за разрешаване и на проблема с огромните опашки по граничните пунктове. „Нашите врати са отворени не само за турските ни граждани, но и за българските ни приятели”, каза още Сенем Гюзел.

Тя е родена през 1972 година в Истанбул, където завършва средното и висшето си образование. Магистратура придобива във Франция, след което започва работа в Министерството на външните работи в Анкара. Статут на дипломат придобива през 1999 година. Работила е в посолството на Турция и Варшава и в консулството в Париж.