Симеон Цветков стопанисва Северния плаж в Бургас от 2019 година. Концесионерът припомня, че Лято 2021 г. е било много успешно и отсега се надява тазгодишният сезон също да е силен. Готов ли е плажът преди официалното му откриване другата седмица, интервю на Грамофона нюз.

Г-н Цветков, следващата сряда е 1 юни – подготвен ли Северния плаж за Лято 2022?

Плажът се чисти ежедневно още преди началото на сезона. Да, ивицата е напълно готова, положихме необходимите дървени пътеки за децата и хората в неравностойно положение.

Професионалистите, на които разчитахме през изминалите години, остават и това лято на нашия плаж. Екипите от спасители и лекари също са на линия.

В началото на сезона по плажа ще бъдат разкрити няколко спасителни поста повече, отколкото са ни заложени по програма.

После поетапно ще разкриваме спасителни постове по цялата плажна ивица, като се очаква в активния сезон да имаме наети около 25-26 души. Горди сме, че работим със страхотен екип от спасители, който се е доказал в годините.

Много хора вече се интересуват какви ще са цените на шезлонгите и чадърите това лято при Вас?

Ще има зони, където комплект чадър и два шезлонга ще струват 3, 60 лева. Пред повечето заведения ще се изисква някаква определена консумация за ползването им.

Предвиждаме да направим и няколко ВИП зони, които ще бъдат оборудвани с малко по-добри плажни принадлежности  като шатри, барбарони, шалтета. Това ще бъдат зони с малко по-високо ниво на обслужване. Като ценова политика сме сметнали, че е най-добре да има диверсификация на целия плаж.

Колко заведения ще посрещат клинети на плажа?

11, които са комбинирани. Бургазлии и гостите на града могат да посетят питейни заведения, в които ще се предлага всякакви видове кухня. Хората ще има и къде да се забавляват – тази година сме подготвили наситена програма със събития, доста от които ще са спортни. Ще има поне един летен фестивал, който ще е музикален.

На 4 юни имаме организирано благотворително събитие за деца с увреждания, които ще имат възможността да се повозят на джетове заедно със страхотни професионалисти.

Някои от тях са национални състезатели по джет ски. Проявата бе планирана за 1 юни, но е делничен ден и затова изместихме да бъде през уикенда. Основната цел на събитието е тези деца да могат да се усмихнат.

Обмисляте ли ковид ограничения на плажа, макар че голяма част от мерките в страната вече отпаднаха?

Със сигурност по всички заведения ще продължи поставянето на дезинфектанти. Почистването и дезинфекцията на обектите ще остане на високо ниво, както предишни години. Ако здравните власти преценят, че има нужда от въвеждане на допълнителни мерки, сме готови да ги изпълним.

Защо туристите да изберат Северния плаж?

И тази година се надяваме, че голяма част от туристите ще изберат точно този плаж, защото всички, които миналата година бяха тук, видяха подобрението и голямата промяна на цялата ивица.

Искрено се надяваме много от гостите да се върнат, да доведат свои близки и приятели, за да могат всички те да прекарат почивните си дни заедно с нас.

Надяваме се също и много българи за поредна година да предпочетат да почиват в страната.

Две поредни години те имаха възможността да видят, че тук нещата са доста по-добре, отколкото си ги спомнят от техните младите. Пожелавам на всички един приятен летен сезон, много забавления и чудесна почивка.