Румъния се очертава като най-предпочитаната дестинация за бургазлии по време на Великденската ваканция. Това показа репортерска проверка на Gramofona.com.

Докато северните ни съседи пълнят родните курорти за празниците, ние им връщаме жеста с екскурзии до страната на граф Дракула. „Румъния е близка дестинация, не е скъпо, а има какво да се види“, обясниха от ТедиКам и признават, че това е най-продаваната им оферта в края на април.

Цената на тридневна екскурзия е около 180 лева в почти всички агенции. За 70 лева можете да отскочите до Румъния само за ден. Пакетите са най-различни, а цените повече от добри.

Въпреки заплахите на родните превозвачи, че ще блокират гръцката граница, бургазлии не се стреснаха и голяма част от тях отново ще отскочат на юг за Великден.

Хърватска бавно, но сигурно се затвърждава като една от предпочитаните дестинации за кратка ваканция. Великден в Италия излиза около 800-900 лева. Този тип ваканция предпочитат бургазлии, които не са любители на груповите екскурзии, а държат на индивидуалната ваканция.

Турция обаче вече не е част от туристическата карта. Това признаха бургаски туроператори. „В предишни години за тези празници винаги имахме много пътувания до Турция. На хората им харесваше, че е наблизо, има какво да се види и е евтино. Тази година обаче нямаме нито една екскурзия до там за Велкиден“, обясниха от бургаска фирма.

Масово колегите им в бранша признават, че вече почти никой не пътува до Турция. Великден в България също се оказва атрактивна идея. Тези, които са решили да останат по празниците в страната, залагат на историческия и културен туризъм.

Рилският манастир е една от най-търсените дестинации за Великден. Крушунските водопади, Ивайловград и Перперикон също са места, които се радват на голям интерес от страна на бургазлии, обясниха туроператори.


 

Снимка: globetravel-bg.com