За първи път ще бъдат пуснати чартърни полети от Кувейт до летищата във Варна и Бургас. Така броят на туристите от азиатската държава, които ще посетят през летните месеци България се очаква значително да надхвърли 3 000 души, съобщи във Велико Търново посланикът на Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атиик, пише Дарик. Той подчерта, че старата столица е включена в маршрута на туристите.

Дипломатът се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов. Двамата коментираха бъдещо сътрудничество между старата столица и кувейтски град, като целта е културен и бизнес обмен.

Панов запозна посланика с историята на града, с инвестиционните проекти на общината, плановете за старото военно училище, богатия културен календар и с възможностите за инвестиции. Дипломатът е проявил интерес дали в старата столица има почва за развитие на медицински туризъм.

Якуб Юсеф Ал Атиики сподели, че е впечатлен от Велико Търново. “С моя приятел Даниел Панов ще работим активно за развитието на отношенията между България и Кувейт и по- специално за побратимяване на градове и установяване на трайни бизнес партньорства”, каза дипломатът. Той посочи, че фолклорни групи от Кувейт активно ще се включат в културния календар на старата българска столица.

Посланикът заяви, че очаква много скоро срещата му с кмета на Велико Търново да даде своите положителни резултати. “Благодаря на Даниел Панов за топлото посрещане. За пръв път срещам  толкова активен кмет”, категоричен бе Якуб Юсеф Ал Атиики.

Снимка: vanderbilt.edu