Министерството на туризма е избрало наематели на два плажа в община Несебър – „Св. Влас-централен“ и „Робинзон“, установи проверка на Gramofona.com.

Търгът с тайно наддаване за плажа в Свети Влас печели фирмата „Венид бийч“ ООД на местните бизнесмени Йордан и Динко Диневи и техния съдружник Георги Чапкънов. Около определянето на наемателя няма никакви драми, тъй като „Венид бийч“ е бил единственият кандидат, който е подал заявление за участие в търга.

Годишната наемна цена, която ще се плаща за стопанисването на централния плаж в Свети Влас, е 96 000 лв. с ДДС. Ползването на чадър и шезлонг е определено на 10 лв. за брой.

По-интересна е ситуацията с плаж „Робинзон“. Досега стопанисвания от хотелиера Венелин Ташев обект има нов наемател. За такъв е определен Георги Динчев Георгиев. Кандидати за плажа са били и две добре познати дружества. Едното е „Фаст ком“ ЕООД, което през 2017 г. бе избрано за концесионер на централния плаж в Поморие. Другата фирма е „Крам инс“, която стопанисва северния плаж в Бургас. Тя обаче не е допусната до участие в търга за плаж „Робинзон“.

Георги Георгиев печели конкурса с оферта от 83 400 лв. с ДДС годишна наемна цена. Чадър и шезлонг ще се ползват от летовниците за 10 лв. за брой.

Определените за победители участници имат 14-дневен срок да внесат едногодишната наемна цена по договор по сметката на Министерството на туризма. Ако това не се случи, се смята, че спечелилият търга кандидат се отказва от стопанисването на плажа.

Търгът за още един апетитен плаж по Южното Черноморие – „Приморско-централен“, пък е прекратен. Като мотиви за това от Министерството на туризма посочват, че в определения 3-дневен срок не е съставен протокол за провеждането на търга от конкурсната комисия. „Липсата на протокол за работата на тръжната комисия прави невъзможно приключването на търга, поради което се налага неговото прекратяване“ – пише в Заповедта на министър Николина Ангелкова.

Снимка: beaches.bg