България влезе в ТОП 5 на най-желаните летни дестинации за руснаците. Това съобщават от Асоциацията на руските туроператори. От там са направили допитване до своите членове, като на фирмите са били предложени общо 11 направления, към които има традиционен интерес.

Краснодар, Крим, Абхазия, България, Грузия, Кипър, Испания, Хърватска, Израел, Италия и Гърция. Най-желаното място за почивка на руснаците е Кипър. 16% от туроператорите са заявили, че продават пакети за там. На втора позиция се нарежда Краснодар, а трета е Гърция. България е на пето място, като 10% от туроператорите са заявили, че работят с хотели по нашето Черноморие. Страната ни изпреварва доказани световни брандове като Испания, Хърватска и Израел.

Отговорите в анкетата напълно отговарят на последните тенденции в руския бранш, коментират от Асоциацията на туроператорите. От там уточняват, че през този сезон България полага големи усилия, за да привлече руски летовници. Отбелязва се визовата политика и облекченията, които се въвеждат в това отношение. Руски фирми уточняват, че още през февруари много от българските хотели вече са били на stop-sale, защото базата им е била договорена.

 

Снимка: infotourism.net