Гостите в родните ни хотели избирали да нощуват в четири и петзвездни хотели, коментира в Бургас туристическият министър Николина Ангелкова. „Това показва, че туристите все повече търсят високо качество на туристическия продукт.

За миналата година имахме реализирани 27 милиона нощувки, 14 милиона от които са били в 4 и 5-звездни хотели. Тази тенденция се запази и през изминалите месеци декември и януари”, обясни още министър Ангелкова.

По нейните думи България трябва да насочи вниманието си към конгресния туризъм. По този повод на 31 май, за 60-годишнината от създаването на курорта Слънчевв бряг, Министерството на туризма ще организира голям международен инвестиционен форум.

„Идеята е да посочим на големите хотелски вериги възможността националните ни курорти да се използват и за конгресни центрове”, посочи още Ангелкова.

В заключение тя допълни, че все повече туристи от средния клас избирали България. А това е една от целите, която Министерството си бе поставило още от създаването.

Ангелкова бе в Бургас за втората среща на работещите в туризма от Южното Черноморие.  Да чуят какви са тенденциите за летния сезон дойдоха общинският съветник и експерт в туризма Живко Табаков, кметът на Айтос Васил Едрев, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Регионалната туристическа асоциация Соня Енилова, туроператори, много хотелиери.