Община Бургас засади 30 дървета по ул. "Одрин", в участъка между кръстовище "Билкова аптека" и кръстовище "Трапезица". Те са подходящи за градска среда, от вида колоновиден габър. Това не са крехки фиданки, а развити школувани дървета на възраст 7-8 години, съобщиха от Общината.

През следващата седмица Общината ще започне поетапното засаждане на още 250 млади дървета. Те ще бъдат разположени на различни места в Централна градска част. След петнайсетина дни е планирано засаждане в "Меден рудник". В разгара на пролетта в графика ще влязат други квартали и комплекси на Бургас.

Предстои засаждането на още стотици млади дървета още тази година. Това може да се случи с прякото и дейно участие на всеки гражданин.

Кметът Димитър Николов стартира в края на 2019-а новата кампания, наречена "Засади дърво". Експертен екип от ландшафтни архитекти и озеленители определи първоначалните зони за интервенция. Всеки, който желае, може да засади там собствено дърво и да се грижи за него, като за целта ще получи указания и подкрепа от Общината.