Близо 100 тона битови и строителни отпадъци и тревна маса са били разчистени само за два дни в село Маринка, съобщи за Gramofona.com кметът Любомир Узунов. В момента в селото тече пролетното почистване.

„Мисля че направихме добра организация заедно с фирма „Титан“. Над 10 камиона с вместимост от 10 тона са извозени“, обясни кметът. Разчистени са и трите нерегламентирани сметища, които са в покрайнините на селото.

Любомир Узунов призна, че повечето отпадъци там са изхвърлени от местни жители, но имало и немалък процент на боклуци, които се изхвърлят от други населени места.

„Няма как да осигурим денонощно наблюдение, за това ще направим диги, с които до тези места ще се ограничи достъпът на превозни средства. Този боклук се изхвърля с камиони и автомобили, така че една дига би трябвало да спре нарушителите“, обясни още Любомир Узунов. Той уточни, че вече има и глобени недобросъвестни жители на Маринка.

„Имаме и много будни съселяни, които не търпят подобни действия. Подават сигнали, ние търсим съдействие от отдел „Екология“ към община Бургас и нещата се случват“, допълни Узунов. Кампанията по пролетното разчистване ще продължи и утре.