ВиК – Бургас има проект, с който срещу малко средства може да се реши проблемът с безводието в дългосрочен аспект. Това коментира еко министърът Емил Димитров. Той обаче отказа да даде повече подробности, докато не се даде зелена светлина на проекта.

„Инж. Ганчо Тенев дойде и каза, че има вода за тази и следващата година, но има предложение, което се надявам да придвижим скоро. То ще помогне в регионален мащаб цялото Черноморие да бъде осигурено с години напред“, обясни министърът и допълни, че когато има суша е нормално да се намаля потреблението. „То и сега е намалено, но вие не го усещате“, заяви Емил Димитров и успокои, че въпреки намалените количества вода в язовирите, риск от водни режими няма.

„Мога спокойно да кажа, че докато трае мандатът на това правителство, вода за питейни и битови нужди ще има във всички 52 язовира. Може да няма за земеделие или промишлени цели, но за битови ще има“, обясни министърът.

Емил Димитров пристигна в Бургас за подписването на мащабния проект, чрез който ще бъдат инвестирани близо 460 млн. лева във ВиК мрежата на цялата Бургаска област.