Кенгуру-албинос се роди в бургаската зоологическа градина днес. Раждането на такива животни е изключителна рядкост, защото бялата им козина ги превръща в лесна мишена за хищниците.

В дивата природа бебето-албинос трудно би оцеляло. В зоопарка в Бургас обаче то ще живее добре гледано и обгрижвано. Със сигурност ще се превърне и в атракция за посетителите, защото това е второто подобно кенгуру, което се ражда в България.

Колкото и странно да звучи, първото албиносче от този вид също е родено в Бургас. То е дошло на бял свят в края на 2016 година и само няколко месеца по-късно привлякло вниманието на куп политически пиари преди паралментарните избори.

„Идваха представители на разни партии и го снимаха. Казваха, че щяло да им донесе късмет. Всяка година се раждат бебета-кенгуру при нас, но винаги са сиви. Второто албиносче отново се роди малко преди избори“, разказа собственикът на зоологическата градина Кръстьо Дъбов.

В зоопарка в Бургас в момента живеят 5 кенгурута. Бебето е шестото от вида и няма да замине за друга зоологическа градина, тъй като от сега е ясно, че е най-новото талисманче на служителите.