Това е рибокът Пластик от Крайморие. Рибката е постоянно гладна и цяло лято ще се „храни“ с пластмасовите отпадъци от плажната ивица на бургаския квартал. Инициативата е на наемателите на плажа Николай Димитров и Мая Пепелянкова.

На плажа ще има още две метални риби като Пласитк, в които туристите ще могат да изхвърлят пластмасовите си отпадъци. Освен че по този начин всички заедно ще се грижат да бъде по-чист плаж, акцията има и благотворителна насоченост. В края на сезона пластмасови отпадъци ще бъдат предадени, а събраните средства ще бъдат предоставени на хора в нужда.

А че Пластик няма да остане гладен, за съжаление е повече от ясно. Само преди месец група деца чистиха плажа в Крайморие и успяха да съберат над 20 чувала с боклуци, повечето от тях пластмасови. „Имаше много боклуци, които морето изхвърли, дори и половин бидон“, обясни Николай Димитров. В момента на плажа в Крайморие върви усилена подготовка за началото на летния сезон.

Вече се монтират дървените пътеки, които ще улесняват летовниците и ще осигурят безпрепятствен достъп до морето за майки с детски колички и хора с двигателни проблеми. Пясъкът се чисти и изравнява, подготвят се и заведенията, които ще отворят врати до края на месеца.