По случай Световния ден на гората в “Държавен горски разсадник” – Поморие се проведе благотворителна акция по залесяване. Кампанията бе организирана от „Обществен дарителски фонд – област Бургас” и участие в нея взеха кметът на община Поморие Иван Алексиев, заместник-областният управител на Бургас Владимир Крумов и Директорът на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.

С ентусиазъм в благотворителната акция се включиха и учениците от ОУ „Христо Ботев” Поморие. Те собственоръчно посадиха част от подготвените дръвчета, а именно 200 вечнозелени иглолистни пиния и туя, предоставени от Държавно горско стопанство – Бургас.

„Включи се! Посади дърво!” бе призивът, отправен от организаторите. Приветствайки ги за инициативата, кметът Алексиев добави: „Човек през живота си наистина трябва да посади поне едно дърво, но и отговорно да полага грижи за него. За това се обръщам най-вече към младите хора, в днешното забързано ежедневие нека по-често отделят поглед от сините екрани и обръщат внимание на зеленото богатство около нас”.