Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ отправя предизвикателство към подрастващите по повод Седмицата на гората 2020 г. По традиция събитията се провеждат в първата пълна седмица на месец април. Като алтернатива на отменените мероприятия, от ИАГ приканват децата да пишат, рисуват, творят за гората.

Докато са у дома, те могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията.

Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: press@iag.bg до 30 април 2020 г.

Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на Агенцията и нейните структури. През есента, на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да залесят, напътствани от лесовъди и горски служители.