Приморско ще отбележи „Седмицата на гората“ с поредица от еко инициативи. Почистване на горски територии и засаждане на дръвчета са само част от богатата програма на морската община, която ще протече под мотото „Подобри гората“.

Дните, посветени на гората, ще бъдат открити на 4 април /понеделник/ от служителите на Дирекция „Управление и стопанисване на общинските гори“. Те ще дадат добър пример, като запретнат ръкави и почистят горските територии на община Приморско. Същевременно горските служители ще засадят и фиданки от различни дървесни видове.

Безплатни фиданки ще бъдат раздадени и на жителите на морската община.

Всеки, който желае да се включи в еко инициативата, ще може да го направи, като засади символа на живота и дълголетието.

Фиданките от различни дървесни видове ще се раздават от 5 до 8 април в сградата на ОП „Чистота и озеленяване“ (старата сграда на полицията) в Приморско, където ще дават и консултации за начина на засаждане и отглеждане на дръвчето. 

Общината се е погрижила в инициативата да се включат и жителите на Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна и Писменово, като по места дръвчетата ще се раздават от кметството.