От областното ръководство на политическа партия АБВ организираха тази сутрин почистване на остров „Свети Иван” в Созопол.

В акцията се включиха кандидат-кметът на Бургас адвокат Георги Сталев, областният председател на партията и кандидат за общински съветник Антон Коджабашев, Мехмет Мустафа, който е кандидат за кмет на руенското село Снягово и много други членове на АБВ.

Местните политици обещаха, че от днес нататък ще чистят острова по три пъти годишно, както и ще помагат на археолозите.

Екологията е една от най-важните точки в предизборната платформа на партията и поради тази причина бургазлии запретнаха ръкави да събират боклуци.

„Избрахме да почистим остров „Свети Иван”, защото състоянието му е плачевно, а и разкопките са спрени.  Избрахме го и защото това е едно свято място, което не заслужава да бъде във вида,  в който се намира.

Нека покажем и разликата в приказките на управляващите на „уж развиването”на всички видове туризъм в региона и действителността.

Това според нас може да се превърне в една туристическа атракция, което да даде възможност на гостите на нашето Черноморие да се запознаят с тази светиня”, коментира пред Грамофона ком адв. Георги Сталев.

Той и колегите му са открили доста боклуци на мястото, добило световна известност с мощите на св. Йоан Кръстител. От АБВ-Бургас си пожелаха занапред да не виждат повече красиви места като това, осеяни с всякакви отпадъци.