За вандалска проява на туристи в село Младежко алармират от природен парк Странджа. Преди няколко дни посетители разбили покрива на заслона в малкотърновското село и свалили няколко керемиди от него. Те им били нужни, за да опекат на тях мръвки, информират от ръководството на природния парк.

Заслонът се намира по пътя на изключително популярния маршрут „Извори и пещери на р. Младежка” и целогодишно се посещава от любителите на природата.

„Скоро очакваме да къртят заслона и да палят огън, защото така е по-лесно. Не е най-важното, че ги няма 4-5 керемиди, но е много лошо, че вече е започнато да се кърти”, коментираха ядосани пред грамофона нюз от парк Странджа.

„Не само сме възмутени от случилото се, ами не можем да повярваме какво се случва. Нали разбирате, че не можем да сложим на всеки покрив табела с надпис „Не пипай!, нито пък на всяка подпорна греда табела „Не пиши!, Не дълбай!, Не махай!. Този заслон е направен за хората, той трябва на тях, не на нас.

Ние можем да отидем, можем и да не отидем, но туристите са тези, които го посещават постоянно”, обясниха още от ПП Странджа.

Те за пореден път напомнят на всички, които посещават природния парк, че трябва да почистват след себе си. „Всяка седмица с горските от стопанството в Кости събираме много боклуци, оставени навсякъде. Нищо не пречи всеки, който е на разходка, да си прибере сметта и да я изхвърли в контейнерите, които са още в началото на маршрута”, призовават още от природния парк.